Vidensbasen

Arkitektens råd

 

Når man står overfor et tagskifte eller et større renoveringsprojekt, er det en god idé at tage en arkitekt med på råd allerede tidligt i processen. Der er mange ting i en nutidig byggeproces, der kræver, at man har en byggesagkyndig med på råd, da der ellers kan komme mange ubehagelige overraskelser hen ad vejen. 

Arkitekten starter med at studere jeres forslag, og hvilke krav I har stillet med hensyn til økonomi, tidsramme, indretning, materialer osv. I får svar på, om det boligprojektet, I havde forestillet jer, i det hele taget kan realiseres i forhold til lokalplaner, konstruktionsbegrænsninger, æstetik, bæredygtighed og meget mere.

Og foruden at udvikle kreative idéer til jeres boligdrøm kan arkitekten også hjælpe, når der skal forhandles med håndværkeren og følge med i selve byggeprocessen.

Gode råd fra arkitekt Lars Bo Poulsen, Nørkær+Poulsen Arkitekter:

  • Brug en arkitekt. Det er ofte en god investering at prioritere en arkitekt, da det sikrer dig løsninger, der både klæder huset og giver optimal udnyttelse af dine m2.

Vær forberedt på processen. Et bygge- og renoveringsprojekt kan være et krævende forløb, hvor der konstant skal træffes valg og beslutninger om alt fra stikkontakter til flisefarver.