Vidensbasen

Fibercement

Fibercement – ideelt til tag- og facadebeklædning

Fibercement er – som navnet antyder – cement der er forstærket med fibre af polyvinylalkohol (PVA) og cellulose. Det giver byggematerialer med en unik kombination af lethed, modstandskraft og imponerende styrke. Cembrits fibercement-produkter er ideelle til design- og konstruktionsprojekter hvor æstetik og lethed kombineres med robusthed. 

Fibercement er solidt

Cembrits Fibercement er et solidt byggemateriale til alle typer af uden- og indendørs tagdækning og vægbeklædning. Vores byggematerialer er slagfaste og testes med Charpy Impact Test. De er vejrbestandige og lider hverken under varme eller kulde, våde eller tørre klimaforhold. Samtidig er vores fibercement brandhæmmende – klassificeret med EN 13501-1. Fibercementens pH-værdi gør det desuden meget resistent over for algeangreb, råd og svamp.

Fibercement giver et godt indeklima

Fibercementens evne til at modstå angreb fra råd og svamp giver også store gevinster for indeklimaet. Moderne byggeri bliver bedre og bedre isoleret, og det øger risikoen for fugtophobning og dermed sundhedsskadelig svamp. Fibercement tillader bygningen at ånde så fugten kan slippe ud, og samtidig har svampe svært ved at sætte sig i overfladen. Derfor er fibercement med til at sikre et godt indeklima.

Fibercement er så godt som vedligeholdelsesfrit

Fibercements modstandskraft mod vejr og vind og dets resistens mod svamp, råd og alger betyder også at det kun kræver et absolut minimum af vedligeholdelse. Det skal aldrig males, lakeres eller have anden overfladevedligeholdelse, og alligevel holder det mange år uden synlig forandring. Upåvirket af det meste.

Fibercement giver fleksibilitet i byggeriet

Det tynde, lette og stærke fibercement giver arkitekter og designere nogle muligheder som andre tag- og facadebeklædninger ikke giver. Uanset om det er lodret, vandret eller på skrå. Udendørs eller indendørs.

Tilmed kan Cembrit levere dine fibercement-byggematerialer tilpasset i form, farve og overfladetekstur – med forborede monteringshuller efter dine mål og med afrundede kanter eller skåret på gering. Alt efter dine behov.