Vidensbasen

Fibercement – et stærkt naturmateriale

Langt størstedelen af Cembrits tag- og facadeprodukter er lavet af fibercement, et exceptionelt stærkt og vejrbestandigt byggemateriale. Fibercement er et uorganisk byggemateriale, fremstillet primært af naturmaterialer:

  • cement
  • mineralsk filler
  • cellulose fibre
  • vand
  • vandbaseret overfladebehandling

Lokalt hvor muligt
Cement og mineralsk filler til Cembrits produkter udvindes så vidt det er muligt lokalt og leveres til Cembrits fabrikker. Herved bidrager vi til lokalsamfundet og minimerer CO2 udslip i forbindelse med transport af vores råvarer. 

Affaldsprodukt er en uundværlig råvare
I bølge- og skiferplader tilsættes desuden mikrosilica – mikroskopiske partikler, der anvendes som bindemiddel og forstærker i betonen. Mikrosilica er faktisk et affaldsprodukt fra fremstillingen af legeringsmetallet ferrosilicum. Det har nu fundet ny anvendelse i vores produkter, hvor det er uundværligt. Affald bliver gunstigt bindemiddel – det er bæredygtighed på globalt plan.

FSC-certificerede cellulosefibre 
Cellulosen i fibercement består af FSC-certificerede træfibre fra enten fyr eller gran. Fremstilling af disse fibre foregår i et lukket system, hvilket sætter brugen af vand ned til et minimum.

Vandbaseret overfladebehandling
Overfladebehandlinger på fx bølge- og facadeplader er en vandbaseret akrylmaling, som primært er pigmenteret med uorganiske jernoxider.