NYHED: Vaergaardsskolans nye slidstærke facade

Eksklusivt udtryk med Cembrit Solid.

Värgårdsskolan ligger ved Värgårdsudde i Kisa i Sverige og fungerer som et samlingspunkt for kommunens unge. Senest har gymnasiet gennemgået en gennemgribende renovering. Ønsket/målet var at skabe et godt læringsmiljø ved at forbedre de overordnede betingelser gennem moderne og komfortable faciliteter. Den oprindelige bygning er af mursten, men for arkitektfirmaet Tengbom Arkitekter var Cembrit facadeplader lige fra begyndelsen det foretrukne valg til udvidelsen. At skabe arkitektonisk sammenhæng mellem det gamle materiale og den nye tilbygning var et vigtigt kriterium for hele renoveringen. Valget af Cembrit Solid spillede en afgørende rolle for at lykkes hermed, idet denne plade med sin varme nuance matcher farvespillet i glasset og de øvrige bygningsdele.

Anders Svensson, Arkitekt ved Tengbom Arkitekter: “Skolen er bygget i mursten, og vi havde et ønske om at forene de nye facadeplader med det eksisterende materiale. Netop derfor faldt valget på facadepladen Cembrit Solid, som både matchede i farve og form og dermed svarede til vores vision.”

Värgårdsskolan åbner dørene for et hav af mennesker hver eneste dag, hvilket kræver rigtig meget af de anvendte bygningsmaterialer. Derfor var det oplagt at gøre brug af facadepladen Cembrit Solid, som udover sit eksklusive udtryk er slidstærk og kræver minimal vedligeholdelse. Cembrit Solid muliggjorde desuden at skabe et særligt mønster med reference til de gamle norske stavkirker, som Tengbom Arkitekter havde ladet sig inspirere af. Cembrit Solid suppleres af en bred vifte af tilbehør, som sikrer nem montering, længere holdbarhed og et markant slutresultat.

Kunde: Värgårdsskolan

Byggeår: 2014

Arkitektur: Tengbom Arkitekter

Læs mere om facadepladen med det eksklusive udtryk og de mange anvendelsesmuligheder