NYHED: Nyt boligkvarter satser på minimal vedligeholdelse

Lind & Risør A/S er lige nu ved at færdiggøre et nyt boligkvarter i Fredensborg – Asminderødhave - med 70 rækkehuse og har til opgaven allieret sig med byggematerialeproducenten Cembrit A/S.

2018 tegner til at blive et år, hvor vedligeholdelsesfrie byggematerialer igen kommer til at stå øverst på dagsordenen. Det er et nyt boligkvarter i Fredensborg et godt eksempel på, hvor de nye beboere slipper for at tage arbejdshandskerne på i weekenden, da husene næsten kan passe sig selv.

Lind & Risør står bag byggeriet, der i alt består af 70 rækkehuse i 1 og 2 plan samt 23 villagrunde. Til rækkehusene har arkitekt- og byggefirmaet udvalgt alle materialer nøje, da minimal vedligeholdelse er med til at tiltrække mange interesserede til Fredensborgs nye boligkvarter – Asminderødhave.

- Vi kan nøjes med at sige ordet ”vedligeholdelsesfrit”, og så kommer kunderne næsten af sig selv. Målgruppen til det nye boligkvarter kommer ofte fra større villaer med mange forpligtigelser, og nu vil de gerne flytte i noget splinternyt, der er nemt at holde, siger Claus Heje Olesen, boligchef hos Lind & Risør.

Han tilføjer, at det især har været afgørende at lave en vedligeholdelsesfri facade, og derfor har Lind & Risør valgt vinduer med aluminiumsbeklædning og facadebrædder i fibercement.

- Facaden er husets klimaskærm, og derfor er det ekstra vigtigt for os, at vi udvælger de rette materialer for at beskytte huset, men også for at sikre minimal vedligeholdelse. Begge parametre får vi indfriet ved at vælge facadebrædder i fibercement fra Cembrit, hvor vi både har valgt paneler og planker i en glat, sort farve, der bryder med de lyse mursten og skaber et moderne og minimalistisk udtryk, der rammer plet i forhold til den stil, vores målgruppe efterspørger, forklarer Claus Heje Olesen og tilføjer, at det især er en fordel for køberne til rækkehusene i 2 plan, da de undgår at skulle op på en stige i otte meters højde for at vedligeholde træværket.  

Fibercement vinder indpas

Den stigende efterspørgsel på vedligeholdelsesfrie byggematerialer kan mærkes hos Cembrit, og det er ifølge adm. direktør Mogens Fisker en trend, der vinder endnu større indpas i 2018.

- Boligkvarteret i Fredensborg er for os endnu et godt eksempel på, at byggematerialer med minimal vedligeholdelse er kommet for at blive og stadig vinder større indpas i det danske boligbyggeri. Lind & Risør har endda kunnet bruge vores produkter som et vigtigt salgsargument til at gøre husene endnu mere attraktive, og det betyder selvfølgelig meget for os, der hver dag arbejder for at fremme de mange fordele ved at vælge fibercementprodukter.


Rækkehusenes arkitektur er desuden noget, som Mogens Fisker hæfter sig ved, da Lind & Risør har valgt at kombinere forskellige materialer, der giver facaden et særligt spil.


- Der findes mange måder at sammensætte vores produkter på, som her i Asminderødhave, hvor fibercementbrædderne tilfører et minimalistisk og råt udtryk til murstenene. Vi har ingen facitliste på, hvordan vores produkter skal bruges designmæssigt, da vi i stedet går efter at give arkitekten frihed til at kunne gøre det bedste for det enkelte byggeprojekt – og det er godt at se, når det lykkedes i praksis, slutter Mogens Fisker.

Lind & Risør bygger for tiden mange huse i stil med rækkehusene i Fredensborg. Derfor har arkitekt- og byggefirmaet også udstillingshuse i blandt andet Fredensborg og Dragør med Cembrits produkter.

Alle rækkehusene i Fredensborg er nu solgt. De fleste købere har taget deres nye rækkehus i brug, og de sidste flytter ind i april måned 2018.

 Cembrit planker, glat

Se mere om Cembrit planker og paneler her


Fakta om Asminderødhave

  • Nyt boligkvarter i Fredensborg
  • Boligkvarteret opføres på grunden, hvor Asminderød Skole tidligere lå
  • 34 rækkehuse i 1 plan
  • 36 rækkehuse i 2 plan
  • 23 villagrunde
  • Opføres efter BR2015 lavenergikrav
  • Står færdig i april måned 2018
  • Anvendte Cembrit produkter: Cembrit planker og paneler i glat og sort