NYHED: Det højeste aktivitetsniveau nogensinde

Cembrit i Danmark oplever lige nu et rekordhøjt aktivitetsniveau som følge af en lang række positive faktorer.

Cembrit-koncernen er en fremtrædende producent af byggematerialer i fibercement, herunder tag og facadematerialer til byggeriet. Den danske del af Cembrit bekræfter nu de høje vækstrater, som byggesektoren generelt har oplevet i 2018, og som ikke har været på samme høje niveau siden 2007:

- Som leverandør af byggematerialer i Danmark er vi nøje afhængige af konjunkturerne inden for dansk byggeri. Vi er dog kommet godt igennem de sløje år, blandt andet fordi en stor del af vores produkter også anvendes inden for renovering. I dag er det dog både renoveringsmarkedet og nybyg, der har et højt aktivitetsniveau, og det er årsagen til, at vi nu kan mønstre et niveau, der overgår årene før finanskrisen, forklarer Morten Rosager Andersen, der er adm. direktør for Cembrit i Norden.

Cembrit har i snart 100 år været hovedleverandør af bølgeplader til dansk byggeri, og i dag er hele 41,4 procent af det samlede bebyggede tagareal for boliger i Danmark belagt med tagplader i fibercement. Det svarer til 93 millioner kvadratmeter tag.

De slidstærke bølgeplader ligger stadig blandt Cembrits bedst sælgende produkter, men også en lang række facadematerialer og konstruktionsplader sælger bedre end nogensinde:

- Lige nu er der jo fremgang over en bred kam i Danmark. Nybyg er fortrinsvis koncentreret i de store byer, hvor vi har høj aktivitet i vores projektsalg. Til gengæld er renoveringsprojekter, som for os udgør en langt større andel end nybyg, pænt fordelt over hele landet. Det er jo både private og erhvervsdrivende, som efter snart 10 års efterslæb, er i gang med at investere, fortsætter han.

Morten Rosager Andersen er udover Danmark også Cembrits øverste direktør i de øvrige nordiske lande, og selvom der også er et højt aktivitetsniveau her, så er aktivitetsniveauet i Danmark væsentligt højere. Ifølge Morten Rosager Andersen er det ikke mindst et øget fokus på bæredygtighed og vedligeholdelsesfrie produkter, som peger ind på Cembrits produkter:

- Generelt er både private og professionelle blevet langt mere opmærksomme på at vælge kvalitetsprodukter frem for tvivlsomme - og på det danske marked - uafprøvede produkter. Fibercement vinder meget på at være vedligeholdelsesfri. Det ser vi også inden for andre produktkategorier, fx vinduer af træ/alu, fortsætter han.

Morten Rosager Andersen siger afslutningsvis, at han også forventer et højt aktivitetsniveau for den danske del af koncernen i resten af 2018 og i 2019.

 

 

For yderligere information kontakt venligst:

  • direktør Norden, Morten Rosager Andersen via direktionssekretær Dodo Lyngsø, Cembrit A/S, tlf. dir. 9937 2487, mobil 2428 9810 og e-mail: dodo.lyngso@cembrit.dk.
  • Presseservice: Esben Lind, Publicity, tlf. dir. 25 145 816 og e-mail: esben@publicity.dk.

Se mere om Cembrits produkter i slidstærk og miljøvenlig fibercement her