NYHED: Cembrit-lager flyttes fra Aalborg til Vojens

Cembrit har nu fundet en løsning på sine lagerudfordringer i Aalborg. Løsningen indebærer etablering af en ny og mere centralt placeret lagerfunktion i Vojens.

Cembrits lagerfunktion i Aalborg lukkes med virkning fra 1. kvartal 2019 og flyttes til Vojens. Byggematerialeproducenten har i adskillige år arbejdet på at finde en langsigtet og bæredygtig løsning til erstatning af den nuværende lagerfunktion. Det skyldes dels, at det nuværende lejemål i Aalborg udløber senest i 2023, dels at lejemålet indebærer stigende driftsomkostninger og dels, at det nuværende lejemål ligger decentralt i Danmark og uden mulighed for direkte jernbaneforbindelse:

- Vi er meget tilfredse med, at vi nu har fundet en varig og mere miljørigtig løsning på vores lagerudfordringer i Aalborg. Med etableringen i Vojens får vi kortere afstand fra fabrik til lager og kan køre hele vejen fra A til B med jernbane. Samtidig får vi en mere central placering i Danmark og skal derfor køre færre kilometer med lastbil på vejene til vores kunder over hele landet, forklarer CEO Jørn Mørkeberg Nielsen fra Cembrit Holding, der er moderselskab til 19 datterselskaber i Cembrit-gruppen med 1.400 ansatte i mere end 20 lande.

Jørn Mørkeberg Nielsen siger supplerende, at lukningen af lagerfunktionen i Aalborg indebærer et farvel til de 12 medarbejdere, der har direkte tilknytning til lageret i Aalborg.
- Beslutningen indebærer desværre, at alle stillinger, der er relateret til den direkte drift af lageret, nedlægges. Derfor må vi sige farvel til 12 af vores dedikerede medarbejdere i Aalborg, siger han og fortsætter: - Arbejdspladserne vil naturligvis ikke gå tabt, men vil i stedet tilgå Vojens. Denne opgave vil dog blive udliciteret til vores fremtidige lagerpartner, fortsætter han.


Udfasningen af lageret i Aalborg vil blive påbegyndt i starten af det nye år og vil successivt overgå til de nye faciliteter i Vojens. Ændringen får efter overgangsperioden ikke betydning for Cembrits kunder, der fremadrettet vil blive betjent fra Vojens.