NYHED: Bølgen er godt beskyttet med Cembrit Windstopper

Bølgen i Vejle har efterhånden skrevet sig ind på adskillige verdenslister over markante byggerier. Forståeligt nok, for det enestående byggeri, der bryder med konventionel arkitektur, er blevet et skulpturelt monument og har fået status som vartegn for Vejle. Kun de bedste materialer er gode nok til Henning Larsens ikoniske Bølgen, og Cembrit Windstopper er valgt som vindspærreløsning til projektet.

Det er den internationalt kendte tegnestue Henning Larsen Architects, som står bag Bølgen og mange andre kendte bygninger, bl.a. Operaen i København og Moesgaard Museum. Det er også Henning Larsen Architects, der har foreskrevet de indvendige og udvendige byggematerialer. Ifølge Brian Sønderby, partner og underdirektør i Bach Gruppen, som sammen med ejendomsselskabet Bertel Nielsen A/S står bag opførelsen af Bølgen, er kun det bedste godt nok til dette særlige byggeri. Der er kun anvendt kvalitetsprodukter og rigtig gode løsninger hele vejen rundt i byggeriet, fra inderst til yderst. Blandt andre har byggematerialeproducenten Cembrit leveret vindspærrepladen Windstopper Basic til de fem bølger:

- Bølgen ligger på første parket til vand og blæst, og skulle der komme bare en lille smule kondens, er vi sikre på, at Cembrit Windstopper kan holde til det. Det er et godt produkt med en række afgørende egenskaber, blandt andet at pladen ikke ophober fugt, siger Brian Sønderby.

Cembrit Windstopper er specialudviklet til at kunne modstå vind, vand og fugt selv under ekstreme vejrforhold. Pladen er diffusionsåben og lavet af uorganisk fibercement, hvilket betyder, at den forhindrer råd og svamp, samtidig med at konstruktionen kan ånde.

- Når kun de bedste byggematerialer anvendes på Bølgen i Vejle, så er Cembrits vindspærreplader i slidstærk fibercement det helt rigtige valg. Konstruktionen er rigtigt godt beskyttet, selvom den står på kanten af fjorden og forrest i rækken, når uvejret rammer, siger Mogens Fisker, adm. direktør i Cembrit.

Han forklarer videre, at i kølvandet på MgO-skandalen har vindspærreplader fået en helt anden status i den danske byggebranche. Efterspørgslen på vindspærreplader, som er gennemtestede efter det danske klima og beviseligt ikke optager fugt, er steget markant. Det gælder også for Cembrit Windstopper, som efterspørges til alle typer af byggerier, inklusive prestigebyggerier som Bølgen i Vejle.

Han er stolt af, at Cembrit er udpeget som leverandør af vindspærrepladerne, og så er han personligt også meget fascineret af det ikoniske byggeri:

- Det er ikke uden grund, at vi igen og igen ser Bølgen i Vejle på de internationale hitlister over exceptionelle byggerier. Man kigger jo selv lige en ekstra gang, når man kører over Vejlefjordbroen. Det er på én gang et smukt, usædvanligt og perfekt placeret byggeri, siger Mogens Fisker. 

Se en flot VIDEO fra byggeriet af de sidste 3 bølger på den ikoniske bygning.

Læs mere om markedets stærkeste vindspærre Cembrit Windstopper her