Fri for fugt: Stor efterspørgsel på Cembrits vindspærreplader

Præfab-producenter tegner store aftaler på vejrbestandige vindspærreplader. I kølvandet på MgO-skandalen er interessen for fibercementbaserede vindspærreplader nærmest eksploderet. Sådan lyder det fra byggematerialeproducenten Cembrit, som i løbet af kort tid har indgået adskillige aftaler omkring fast, løbende levering af deres mest hårdføre vindspærrer bl.a. til en række af landets førende leverandører af præ-fabrikeret modulbyggeri.

Inden for de sidste seks måneder har byggematerialeleverandøren Cembrit underskrevet en række store aftaler med nogle af landets største leverandører af præ-fabrikeret modulbyggeri. Det drejer sig bl.a. om Taasinge Elementer og BM Byggeindustri, der begge gerne vil have papirer på, at der i deres byggerier anvendes en vindspærreplade, som er produceret i uorganisk fibercement, gennemtestet og ikke optager fugt. Selvom der er tale om individuelle aftaler med præfab-producenterne, så er det nok ikke et tilfælde, at de tegnes netop nu, siger Mogens Fisker, direktør i Cembrit:

 

- I tiden efter, at MgO-skandalen rullede ud på fuld blus, har vi oplevet en særdeles kraftig stigning i efterspørgslen på vindspærreplader i fibercement. Med så stor bevågenhed på problematikken og ingen definitiv afgørelse på, hvem der ender med regningen på de facader, der nu skal renoveres, så forstår jeg godt, at ingen tør tage chancer. Man vælger simpelthen et produkt, der beviseligt holder til formålet.

 

 Tryg ved velkendte produkter

Især salget af Cembrits mest vejrbestandige vindspærreplade, Windstopper Extreme, er steget med flere hundrede procent over de sidste to år, og ordrerne fra disse præfab-producenter kommer til at bidrage betydeligt til salget i de kommende år. En af de præfab-producenter, som har skrevet en stor aftale med Cembrit, er Taasinge Elementer, der er Danmarks ældste og førende producent af præfabrikerede tag- og facadeelementer.

 

- Vi har stort fokus på udvikling, vækst og drift, hvilket kræver stærke, stabile partnere på hele leverandørsiden. Der ligger en tryghed i Cembrit som primær leverandør af vindplader, da både virksomheden og produkterne er velkendte i markedet. Derfor har vi også en stærk forventning til sparring og støtte fra Cembrit i de udfordringer, som hverdagen kan byde på, fortæller Martin Tholstrup, kommerciel direktør i Taasinge Elementer.

 

Centraliseret produktion møder skærpede dokumentationskrav

Gennem de seneste år har Cembrit iværksat adskillige nye produktionsrelaterede initiativer, der skal løfte effektiviteten og logistikken på tværs af produktprogrammet. Det gælder også produktionen af Windstopper-pladerne, som nu er blevet samlet på én fabrik og distribueres her fra til hele Europa.

 

- Markedet for vindspærreplader har ændret sig markant inden for forholdsvis kort tid, og det er blevet om end endnu vigtigere for os at bevise vores produkts troværdighed og kvalitet. Centraliseringen af vindspærreproduktionen har optimeret vores logistiske setup, samtidig med at kundernes skærpede krav til blandt andet dokumentation og tilpassede løsninger kan imødekommes på et meget højere niveau, siger Mogens Fisker.

 

Han fortæller videre, at Cembrit samarbejder med testcentre i Danmark og resten af Norden for at sikre, at vindspærrepladerne er gennemtestet og har alle nødvendige godkendelser til anvendelse i de forskellige lande.

 

 

Fakta om Cembrit Windstopper

Cembrit Windstopper er en diffusionsåben, uorganisk vindspærreplade i fibercement, som forhindrer råd og svamp og samtidig tillader konstruktionen at ånde. Vindspærrepladerne fås i flere varianter og leveres i forskellige størrelser, bl.a. 600 mm bredde, hvilket optimerer arbejdsmiljøet på byggepladsen. Derudover kan en af pladerne optage skivevirkning. Se sortiment her