Reference - Sociale boligbyggerier

Sophienborg Plejecenter - Hillerød, Danmark

Sophienborg Plejecenter er udvidet med 30 nye ældreboliger og et 300 kvadratmeter stort serviceareal. Udbygningen er opført med respekt for den eksisterende arkitektur og med henblik på at give demente borgere en tryggere hverdag.

Fakta

Land: Danmark
År: 2021
Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten
Entreprenør: Ole Jepsen A/S
Bygherre/Ejer: Domea
Fotograf Fotograferne i Nibe

Casebeskrivelse

30 nye ældreboliger står nu klar i Hillerød til at beboere kan flytte ind

Plejehjemmet Sophienborg Plejecenter er nemlig blevet udvidet med nye boliger og et 300 kvadratmeter stort serviceareal. Udbygningen er opført med respekt for den eksisterende arkitektur og med henblik på at give demente borgere en tryggere hverdag.

Et stigende behov for flere plejeboliger til demensramte borgere betød, at Hillerød Kommune i 2018 vedtog en ny lokalplan for udvidelsen af Sophienborg Plejecenter, der bestod af 60 boliger, herunder 24 demensboliger. Og nu kan kommunen så glæde sig over, at yderligere 30 boliger snart står klar til, at de første beboere kan flytte ind. 

Udbygningen er tegnet af tegnestuen Vandkunsten, som også skitserede det oprindelige byggeri fra 2004, mens hovedentreprenør Ole Jepsen A/S står bag udvidelsen, som sker i to byggefelter nord og syd for den eksisterende bebyggelse. Udbygningen er opført med klare referencer til de eksisterende bygninger, som har en facade af sorte fibercementplader samt gavle i gult, let-filtset murværk.