Reference - Boligforeninger

Løvstien - Bording

Stilren og moderne facade på rækkhus i Bording med Cembrit Westerland Skifer i fibercement. Husets ejer Ole Jensen er rigtig glad for det markante og anderledes udtryk husets facade har fået. Han synes, det skiller sig ud på den helt rigtige måde.

Fakta

Land: Danmark
År: 2014

Casebeskrivelse

En usædvanlig facade

Et eksempel på anvendelse af fibercementskifer finder man på et rækkehus i Bording i nærheden af Ikast, hvor ejer og udlejer Ole Jensen har monteret skiferplader i fibercement på facaden. Bygningen var oprindeligt en gammel fabrik til produktion af silde- og kartoffelkasser, men Ole Jensen gav for nogle år siden den gamle fabrik en totalrenovering og byggede fem nye lejligheder.

Da den gamle facade for nylig trængte til en ny omgang puds, besluttede Ole Jensen sig i stedet for at montere en let facadebeklædning i fibercementskifer. - Skifer plejer jo at høre hjemme på taget, men jeg har flyttet det elegante og eksklusive udtryk, som man kender det fra tagene, ned i øjenhøjde. Det har virkelig gjort en kæmpe forskel i rækkehusets udtryk. Bygningen er blevet super flot og skiller sig ud fra mængden på den allerbedste vis, konkluderer Ole Jensen.

Rækkehuset er beklædt med Cembrit Westerland Skifer i sortblå med overfladestruktur, som ligner kløvet naturskifer. Pladerne er lagt på klink og monteret ved hjælp af Cembrits specialudviklede monteringssystem til facadeskifer, som består af monteringskroge, der hænger på en underkonstruktion af vandret forskalling. Krogene sikrer et minimalt overlæg og reducerer forbruget af antal skifer markant.