Reference - Sport & fritid

Restaurant Skovbakken, Aalborg Zoo - Aalborg, Danmark

Restaurant Skovbakken stod færdig i 2009 efter en stor renovering. Den centrale bygning i Aalborg Zoo fik Cembrit Patina på facaden, da ønsket var et flot udtryk med minimal vedligeholdelse.

Fakta

Land: Danmark
År: 2009
Arkitekt: KPF Arkitekter

Casebeskrivelse

Markant facade i vilde omgivelser

Aalborg Zoo imponerer og fornøjer hvert år næsten 400.000 gæster. Som en af Danmarks populære attraktioner stiller Aalborg Zoo store krav til de fysiske rammer, der møder og omgiver gæsterne, når de besøger haven.

I 2009 stod Restaurant Skovbakken i Aalborg Zoo færdig efter en omfattende renovering, der bl.a. indebar en ny facadebeklædning. Kravet var en stærk og modstandsdygtig facade, der kræver et minimum af vedligeholdelse, og da man også ønskede sig et rustikt og moderne udtryk, fald valget på den karakteristiske Cembrit Patina Original. Og da restaurantbygningen stod færdigrenoveret blev den på ny et vartegn for og et attraktivt samlingspunkt i haven.

Fibercement produkter fra Cembrit er stort set vedligeholdelsesfri, og derudover er nogle af de centrale egenskaber modstandsdygtighed over for fugt og svamp samt en brandhæmmende og lyddæmpende effekt, der også efterspørges mange steder.

Netop de fysiske rammer er et af de områder, hvor vi skiller os positivt ud fra konkurren¬terne, og den position har vi forstærket med vores nye restaurantbygning. Vi har samtidig ønsket os en bygning, der både arkitektonisk og materialemæssigt rækker langt ind i fremtiden, og derfor valgte vi sammen med KPF Arkitekter i Aalborg en minimalistisk stil med Cembrits facadebeklædning i fibercement. Facadeløsningen er et perfekt match med vores behov, fordi den ud over at være smagfuld og stilren også er vejrbestandig og stort set vedligeholdelsesfri”, forklarer direktør i Aalborg Zoo, Henrik Johansen. Han tilføjer, at kravet til en facadeløsning, der var hurtig montérbar, også faldt ud til Cembrits fordel.