Vælg det rigtige værktøj

Facadebeklædning

Cembrit Klinge

For at sikre at den færdige facadeløsning modsvarer Cembrit produkternes høje kvalitet, er det vigtigt at have den rigtige klinge til opskæringen. Cembrit Klingerne er med trapezformede diamanttænder, og giver en fremragende snitkvalitet ved tilskæring af alle Cembrits facadeprodukter. Cembrit klingerne er beregnet til fx Festo dyksav og andre håndrundsave samt til stationære rundsave.

Ved anvendelse af Cembrit Klinge til skæring af produkter i fibercement, mindskes støvgener væsentligt sammenlignet med andre skæreskiver. Cembrit klingen er et højkvalitetsprodukt, der kan genopslibes, hvilket giver en ekstrem lang holdbarhed.

Tip til facaden: Asymmetri giver styrke ved skrueplacering

Ved hjørner skal skruerne placeres asymmetrisk for optimal styrke og holdbarhed af facadeplader.
Tjek montagevejledning for korrekt placering. Pladerne skal monteres efter gældende
montagevejledninger for at være omfattet af Cembrit Garanti.

Bølgeplader

Boring I bølgeplader

Ved oplægning af fuldkantede tagplader eller ved montering af vinkelrygninger forbores for tagskruen. Ved vinkelrygninger foretages boringen af skruehuller først, når den enkelte plade er placeret på montagestedet. Skruehullerne bores i bølgetoppene på bølgepladen og ved rygninger forbores over en bølgetop. Der bores vinkelret på tagfladen. Ved fuldkantede plader placeres skruehul minimum 75 mm fra underkant tagplade og 75 mm fra underkant vinkelrygning. Benyt et Ø9 bor med hårdmetalskær. Ved anvendelse af Cembrit Ankermontagesæt dog Ø10.

Ved brug af hurtiggående værktøj til skæring eller boring, kan der frembringes støv, hvorfor man altid skal følge de gældende regler vedr. sikkerhed og beskyttelse. Skærestøv fjernes straks, da det ellers kan brænde sig fast på pladerne.

Tip til taget: sådan kan du sikre tæt montage af vinkelrygninger

Husk at rygninger skal have fire skruer og tætningsbånd i overlægget. For at sikre en optimal tætning mellem rygningerne, kan man ved montagen med fordel, bruge sit knæ til at holde rygningen korrekt på plads, indtil denne er færdigskruet.
Dette for at sikre, at der ikke kommer luft i overlægget, for at modvirke indtrængning af sne og
slagregn mv.

Hold dig opdateret

Udfyld formularen for at modtage vores nyhedsbrev. Så holder vi dig opdateret på nyheder og historier fra vores partnere.

Ved at tilmelde mig Cembrits nyhedsbrev accepterer jeg, at Cembrit sender op til to månedlige e-mails med særlige tilbud, invitationer til events og nyheder.Nyhedsbrev

Accepterer nyhedsbrev *
Privatlivspolitik *


Udforsk Cembrit-universet

Med Cembrits produkter kan du slippe kreativiteten løs – kun fantasien sætter grænser.

Med vores corporate brochure kan du få et indblik i vores univers og udforske de utallige kreative muligheder, du får med facadeløsninger fra Cembrit. Vi har samlet det bedste fra store og små projekter med både udendørs og indendørs facadebeklædning samt tagplader i mange forskellige designs. Gå på opdagelse, og lad dig inspirere.

Download Brochure