Vælg det rigtige værktøj

Vi har samlet alle vores nyttige værktøjer og tips, der kan gøre dit arbejde med vores produkter nemmere.
Du finder både værktøj til vores facade- og tagprodukter.

værktøj til Facadebeklædning

Cembrit Håndklipper

Cembrit Håndklipper er et effektivt hjælpemiddel til hurtig og effektiv tilpasning af Cembrit Plank. Håndklipperen mindsker blandt andet støv i forbindelse med tilskæring.

Cembrit Gecko Bræddeholder

Ved hjælp af Cembrit Gecko Bræddeholder kan én mand nemt og enkelt montere Cembrit planker. Bræddeholderne er nemme at indstille til det valgte overlæg, og friktion sikrer god støtte også ved montering af hele længder. De efterlader ikke mærker på de malede brædder.

play_video

Se film

play_video
Venligst accceptér marketing cookies for at se denne video.

Cembrit Klinge

For at sikre at den færdige facadeløsning modsvarer Cembrit produkternes høje kvalitet, er det vigtigt at have den rigtige klinge til opskæringen. Cembrit Klingerne er med trapezformede diamanttænder, og giver en fremragende snitkvalitet ved tilskæring af alle Cembrits facadeprodukter. Cembrit klingerne er beregnet til fx Festo dyksav og andre håndrundsave samt til stationære rundsave. Ved anvendelse af Cembrit Klinge til skæring af produkter i fibercement, mindskes støvgener væsentligt sammenlignet med andre skæreskiver. Cembrit klingen er et højkvalitetsprodukt, der kan genopslibes, hvilket giver en ekstrem lang holdbarhed.

 
Cembrit Tip: Asymmetri ved skrueplacering giver styrke

Ved hjørner skal skruerne placeres asymmetrisk for optimal styrke og holdbarhed af facadeplader. Tjek montagevejledning for korrekt placering.
Pladerne skal monteres efter gældende montagevejledninger for at være omfattet af Cembrit Garanti.

Værktøj til bølgeplader

Facadebor - boring af bølgeplader

Ved oplægning af fuldkantede tagplader eller ved montering af vinkelrygninger forbores for tagskruen. Ved vinkelrygninger foretages boringen af skruehuller først, når den enkelte plade er placeret på montagestedet. Skruehullerne bores i bølgetoppene på bølgepladen og ved rygninger forbores over en bølgetop. Der bores vinkelret på tagfladen. Ved fuldkantede plader placeres skruehul minimum 75 mm fra underkant tagplade og 75 mm fra underkant vinkelrygning. Benyt et Ø9 bor med hårdmetalskær. Ved anvendelse af Cembrit Ankermontagesæt dog Ø10. Ved brug af hurtiggående værktøj til skæring eller boring, kan der frembringes støv, hvorfor man altid skal følge de gældende regler vedr. sikkerhed og beskyttelse. Skærestøv fjernes straks, da det ellers kan brænde sig fast på pladerne.

Cembrit M-system 

Et ”to-i-et” tagpladeværktøj til boring og fastgørelse af tagskruer. 

Ridsekniv

Ridsekniven er et let værktøj til tilpasning af fuldkantede bølgeplader, hvor hjørneafskæringen tildannes på byggepladsen. Inden brug af ridsekniven streges målet op, eller en eksisterende bølgeplade bruges som skabelon. Det udføres ved at ridse pladen et par gange med ridsekniv og derefter brække hjørnet af med en knibtang.

 
TIP TIL TAGET: SÅDAN KAN DU SIKRE TÆT MONTAGE AF VINKELRYGNINGER

Husk at rygninger skal have fire skruer og tætningsbånd i overlægget. For at sikre en optimal tætning mellem rygningerne, kan man ved montagen med fordel,
bruge sit knæ til at holde rygningen korrekt på plads, indtil denne er færdigskruet. Dette for at sikre, at der ikke kommer luft i overlægget,
for at modvirke indtrængning af sne og slagregn mv.