20.000m2 BÆREDYGTIGE VINDSPÆRREPLADER TIL CARLSBERG BYEN I KØBENHAVN

Cembrit har leveret 20.000 m2 vindspærrer til Carlsberg Byen i København. Windstopper skal sikre konstruktionen af det 100 meter høje Bohrs Tårn og er samtidig et bæredygtigt bidrag til den nye bydel, der har målsætningen om at blive CO2-neutral.

Bæredygtige byggeløsninger. Sådan lyder kravene til byggeriet af Carlsberg Byen, der i løbet af de næste 15 år skal gøre Carlsberg-hovedkvarteret i Valby til en ny del af Vesterbro. Som et bæredygtigt element til den 30 etager høje warehouse-og boligbygning Bohrs Tårn har Cembrit leveret 20.000 m2 vindspærre-plader i det miljøvenlige materiale fibercement:

Det er Cembrits vindspærre-plade Windstopper Extreme, som bliver anvendt til byggeriet i Carlsberg Byen. Den robuste vindspærre bruges bl.a. til de tre store, såkaldte ”broer”, der forbinder den fredede bryggeribygning De Hængende Haver med warehouse-bygningen. Både konstruktionen med de frit hængende broer og ikke mindst højden på bygningen stiller ekstra store krav til vindspærre-pladen, fordi den skal være i stand til at klare meget voldsomme vindkræfter:

Cembrit-pladerne fungerer i en to-trinsløsning både som regn- og vindskærm på facaderne, der yderst er beklædt med 0,8 mm tykke perforerede bronze-anodiserede trapezplader i aluminium.

 

Sort skærm som æstetisk element

De arkitektoniske bestemmelser har ligeledes haft betydning for valget af Windstopper Extreme, der har spillet en funktionel såvel som æstetisk rolle i byggeriet af det spektakulære boligtårn:

Det er fra arkitekternes side blevet bestemt, at man skal kunne se de underliggende plader gennem facaden, og derfor har det været vigtigt, at få Windstopper indfarvet i den grå-sorte farve. Derudover har det på grund af en delvist åben facade også været afgørende, at vindspærre-pladen er diffusionsåben samt kan modstå vekslende fugtbelastninger.