31. marts 2017

Building Green tog Aarhus med storm

I onsdags d. 29. marts slog Building Green dørene op til et mekka af grøn innovation på Centralværkstedet i Aarhus. Med udstillerstande, der bugnede af innovative grønne byggeløsninger og et konference- og seminarprogram spækket med nationale og internationale stjerner, var der rig mulighed for at fylde tanken op med viden og inspiration til kommende projekter.

Det gik over al forventning, da Building Green for første gang slog dørene op til det grønne byggemekka i Aarhus. Godt 2400 besøgende lagde vejen forbi Centralværkstedet for at blive klogere på bæredygtigt byggeri.

Det summede af grønne tanker på Centralværkstedet i Aarhus, da Building Green slog dørene op til landets største bæredygtige byggebegivenhed i onsdags. Indenfor kunne man gå på opdagelse i et væld af løsninger og produkter til en bæredygtig byggebranche samt opleve en stribe inspirerende foredrag, konferencer, seminarer og debatoplæg fra nogle af de mest markante profiler fra arkitekt- og byggebranchen. 

- Vi glæder os meget til, at vi endelig kan byde besøgende velkommen til det første event udenfor København. Der er masser af viden, inspiration og oplevelser i vente til de mange besøgende i Aarhus. Vi har samlet de dygtigste hjerner inden for bæredygtigt byggeri, og der kommer en masse eksperter, politikere, udviklere og en andre interessenter for at opleve, hvordan fremtiden for grønt byggeri ser ud. Udstillerstandene blev revet væk, så Centralværkstedet bliver fyldt til randen af en masse spændende produkter til fremtidens bæredygtige byggeri, fortalte Sarah Elhauge, projektleder for Building Green, inden arrangementet blev skudt i gang. 

Innovative grønne løsninger

På de mange udstillingsstande viste en lang række førende virksomheder på bæredygtighedsfronten det nyeste inden for grønne byggeløsninger. Blandt udstillerne kunne man blandt andet finde den danske virksomhed Cembrit, der udvikler og producerer byggematerialer af fibercement. Cembrits produkter er lavet af naturmaterialer med fokus på minimering af ressourcer i både produktion og anvendelse. Det er fjerde gang, at virksomheden deltager ved Building Green, og hos Cembrit ser de var glade for at møde branchen i den jyske udgave af den bæredygtige byggeevent.

- Vi har det som en målsætning at arbejde på at fremme bæredygtighed blandt andet via fokus på ressourceanvendelse, minimering af spild i hele produktets levetid, transport og genanvendelse. På Building Green møder vi vores kundegrupper og sparringspartnere i et inspirerende set up, og det er et oplagt sted for os at holde fingeren på pulsen i forhold til markedets behov, ønsker og visioner. Derfor ser vi frem til at få en god dialog med en masse spændende mennesker om trends, behov og strømninger på det bæredygtige byggemarked og selvfølgelig vise vores store produktpalette, og de mange muligheder, den rummer – både i forhold til facadedesign og bæredygtighed, fortalte Jytte Lørum Trappe, der er projektkonsulent hos Cembrit. 

Cembrit ønskede at bruge Building Green til at vise deres facadesystem, der med mange forskellige egenskaber og visuelle virkemidler giver arkitekter og designere rig mulighed for at slippe kreativiteten løs. 

- Vi vil gerne vise de besøgende de mange spændende designpotentialer, som vores facadesystem giver med et stort farveudvalg, stærke produktegenskaber og muligheder for at lave skræddersyede løsninger. Samtidig vil vi gerne sætte fokus på sunde og holdbare grønne løsninger – blandt andet med vores Cembrit Windstopper, der beskytter bygningen, sikrer konstruktionens og holdbarhed, beskrev Jytte Lørum Trappe inden de spændende dage løb af stablen.

Læs mere om Cembrits Facadesystem her

Læs om Building Green 2017 i Aarhus i Dagens Byggeri her