24. oktober 2018

DANSK ARKITEKTPANEL: Bæredygtige byggematerialer hitter blandt arkitekter

Mere end 8 ud af 10 arkitekter svarer i en ny undersøgelse foretaget af Dansk Arkitektpanel, at de har fokus på bæredygtighed, når de vælger byggematerialer. Over halvdelen angiver desuden, at bæredygtighed er det næstmest vigtige parameter overhovedet for valget af byggematerialer.

I både medier og byggebranchen er der et stadigt større fokus på byggeriets rolle i forbindelse med den grønne omstilling, og senest har Dansk Byggeri efterspurgt øget fokus på bygningerne i regeringens klimaudspil. Meget tyder på, at de seneste års øgede opmærksomhed på emnet har sat sit aftryk på de danske tegnestuers valg af materialer.

I en ny analyse foretaget af Dansk Arkitektpanel anser arkitekterne nemlig bæredygtighed som det næstmest vigtige parameter for valget af byggematerialer. Kun overgået af kvalitet. Hele 82 procent af panelet angiver, at de har særligt fokus på bæredygtighed, når de skal vælge byggematerialer.

Adm. direktør i Cembrit A/S, Morten Rosager Andersen, hæfter sig desuden ved, at arkitekterne ser fibercement som en del af top-3 over særligt aktuelle facadematerialer lige nu sammen med træ og mursten.

- Det stiller os i en rigtig god position. Vores fibercementprodukter er jo netop attraktive, fordi de giver arkitekter og øvrige beslutningstagere rum til kreativ udfoldelse, alt imens produkterne lever op til de strenge miljøkrav, der stilles i eksempelvis DGNB-certificeret og Svanemærket byggeri. Det, kombineret med det minimale vedligeholdelsesbehov, giver os en gunstig plads i markedet, forklarer Morten Rosager Andersen.

Cembrit stiftede i foråret Dansk Arkitektpanel, som er et nyt panel blandt danske arkitekter og rådgivere med fokus på tendenser og konjunkturer samt aktuelle udfordringer inden for branchen. Dansk Arkitektpanel blev lanceret på Building Green 2018 i Aarhus, og de i denne artikel omtalte konklusioner er resultater fra den første panelundersøgelse foretaget i foråret 2018.

Vil du gerne høre mere om Dansk Arkitektpanel eller Cembrits produkter, står vi klar på stand 27 på Building Green i København den 31. oktober og den 1. november.

Øvrige resultater fra Dansk Arkitektpanels første undersøgelse:

  • Hele 80 procent af panelet oplevede travlhed i 2017
  • 56 procent anser 2018 for mere travl end 2017
  • Kvalitet, bæredygtighed og pris er de tre mest afgørende parametre for valget af byggemateriale
  • Hvid, er den farve, flest angiver, vil præge byggeriet i de kommende år

Se mere om Dansk Arkitektpanel her