16. februar 2021

5 rekorder på boligmarkedet ingen så komme

Tilbageblik på boligmarkedet: Stik imod forventningerne i foråret gik 2020 over i historien som et rekordår på boligmarkedet. Kvadratmeterpriserne på både huse og lejligheder har aldrig været højere, mens både udbud og salgstider er presset helt i bund. Byggevirksomheden Cembrit har opgjort de 5 mest markante rekorder på boligmarkedet, som ingen så komme.

I foråret skortede det ikke på dystre forudsigelser om udviklingen på boligmarkedet. Danmark var netop blevet ramt af corona, og krisen på boligmarkedet begyndte at tegne sig. Nationalbanken, Det Økonomiske Råd og flere af landet største banker advarede om risikoen for prisfald på huse i niveauet 10 procent, men trods coronakrisens rasen skulle det vise sig at gå stik modsat.

Byggevirksomheden Cembrit har analyseret de seneste boligdata fra Finans Danmark, Realkreditrådet og Boligsiden, der afdækker udviklingen på boligmarkedet til og med november. På den baggrund kan Cembrit konstatere, at 2020 på afgørende målepunkter som gennemsnitlig kvadratmeterpris bliver et rekordår på boligmarkedet.

De 5 mest markante rekorder er ifølge Cembrit

Målepunkt Boligtype Rekord i 2020 Bemærkninger
Gennemsnitlig kvadratmeterpris Villaer og rækkehuse 15.401 kr. opnået i december Andet halvår 2020 har generelt sat prisrekorder.
Gennemsnitlig kvadratmeterpris Ejerlejligheder 30.876 kr. opnået i december Andet halvår 2020 har generelt sat prisrekorder.
Gennemsnitlig kvadratmeterpris Fritidshuse 18.573 kr. opnået i oktober Marginalt over den hidtidige rekord opnået i 2. kvartal 2007 på 18.536 kr.
Gennemsnitlig salgstid Ejerlejligheder 85 dage opnået i december Marginalt over den hidtidige rekord opnået i 3. kvartal 2005 på 92 dage.
Udbud Ejerlejligheder 6.038 lejligheder  


Kilde: Boligsidens markedsindeks samt Finans Danmarks og Realkreditrådets boligmarkedsstatistik og boligudbudsstatistik. Bemærk, at data fra før 2010 kan være opgjort pr. kvartal frem for pr. måned.

Historisk markant konjunkturskift

Cembrit er specialiseret i at producere vedligeholdelsesvenlige byggematerialer i fibercement, og udviklingen på boligmarkedet har derfor afgørende betydning for Cembrit. Netop derfor frygtede Cembrit i foråret også for udviklingen i 2020, og markedsdirektør i Cembrit Karsten Østergaard Larsen kalder det et historisk markant konjunkturskift, vi har været vidne til:

- Hvis vi i april havde sagt, at 2020 ville ende med at blive en fest på boligmarkedet, så ville folk have rystet på hovedet. Men ikke desto mindre kan vi se tilbage på et 2020, hvor boligmarkedet tog fusen på alle og satte flere markante rekorder. Og indtil videre ser udviklingen endda ud til at fortsætte, lyder det fra Karsten Østergaard Larsen.  

Skal du renovere eller bygge nyt? Se Cembrits store udvalg af moderne og stort set vedligeholdelsesfri produkter til tag og facade.

 

For yderligere information og herunder indblik i datamaterialet, der ligger til grund for pressemeddelelsen, kontakt venligst:

Cembrit A/S: Markedsdirektør Karsten Østergaard Larsen via direktionssekretær Dodo Lyngsø, tlf. 9937 2487, mobil 2428 9810, dodo.lyngso@cembrit.dk

Presseservice: Esben Lind, tlf. 2514 5816, esben@publicity.dk