16. oktober 2017

Bæredygtigthed: Grønne hjul til fibercement

November måned står i bæredygtighedens tegn, når Building Green inviterer byggeriets parter indenfor til to dage med fuld fokus på et grønnere byggeri.

Bæredygtighed er mange ting. Det handler ikke kun om de rigtige materialer, miljødeklarationer og genanvendelse, men kan i lige så høj grad også omhandle mange andre forhold som eksempelvis en mere miljørigtig transport. 

Hvor muligt, anvender vi i Cembrit altid togtransport frem for lastbiler, fordi det er en langt mere miljøvenlig løsning. Cementen leveres fra lokale producenter og fragtes direkte ind på fabrikkerne, der har togskinner helt ind på fabriksgrunden. Togtransport bruges således både til leverancer af råvarer og afsendelse af færdige produkter. Derudover anvender vi også skibstransport –  én af de mest miljøvenlige former for transport –  til fragt af oversøiske varer.

Vi har også anlagt strategiske lagre rundt om i landet for at minimere transportdistancer og CO2-udslip –  og størstedelen af Cembrits bølgeplader fragtes direkte fra produktionen til vores kunder.

Næste grønne skridt i Cembrits transportstrategi er at udbygge det eksisterende retursystem for træpaller – et projekt, som vi arbejder målrettet på for at minimere brugen af materialer i værdikæden.

Nysgerrig efter at vide mere, eller har du noget på hjerte omkring bæredygtigt byggeri? Vi håber, at vi ses den 1. og 2. november 2017 til årets Building Green.

Læs om Danmarks mest bæredygtige børnehave her