15. oktober 2018

PRODUKTNYHED: Smugkig på ny facadeplade på Building Green

Da Building Green-messen løb af stablen i København, viste Cembrit en helt ny facadeplade frem – Cembrit Patina Rough. Den nye facadeplade giver med sin fløjlsagtige, strukturerede overflade en naturlig og moderne facade med et levende udtryk, der varierer i takt med, at lyset ændrer sig i løbet af dagen.

Cembrit deltog i år på Building Green-messen i København den 31. oktober og 1. november, og her løftede virksomheden sløret for et helt nyt produkt, som snart vil være at finde i produktprogrammet. På stand 27 gav Cembrit nemlig et smugkig på virksomhedens helt nye facadeprodukt, der både åbner op for nye designmuligheder samt lever op til tidens skrappe krav om høj kvalitet og holdbarhed samt minimal vedligeholdelse.

Der er tale om produktet Cembrit Patina Rough, som er en videreudvikling af den populære facadeplade Cembrit Patina. Den nye facadeplade har en struktureret og fløjlsagtig overflade, der giver facaden et levende udtryk, som varierer i takt med, at lyset ændrer sig i løbet dagen. Cembrit Patina Rough, der kommer på markedet i starten af 2019, vil desuden patinere og lysne med tiden, hvilket medfører en stemningsfuld overflade med et spændende farvespil, fortæller salgschef Morten Erikstrup blandt andet.

- Cembrit Patina Roughs overflade fremstår, som var den dannet af naturen over tid. Pladerne har udseende efter, hvordan vejr og lysforhold ændrer sig, hvilket giver facaden en dynamisk og visuel appel, forklarer han og fortsætter:

Desuden åbner Cembrit Patina Rough op for flere moderne designmuligheder. Kombinerer man eksempelvis et af vores malede facadeprodukter med den mere rå Cembrit Patina Rough, vil facaden fremstå med en variation i materialevalg, som netop hører til blandt tidens største trends. I realiteten er begge produkter lavet af fibercement, og på den måde går man hverken på kompromis med design eller materialets funktionelle egenskaber.

Også farvemulighederne på pladerne er inspireret af det rå og rustikke udtryk og harmonerer med den moderne, nordiske byggestil.

En grøn forskel

Cembrits tag- og facadeplader er fremstillet af naturmaterialer og frembragt under miljørigtige forhold med fokus på minimering af ressourcer – både når det kommer til produktion og anvendelse. Derfor er det helt naturligt at præsentere Cembrit Patina Rough på Building Green-messen i Forum i København, som starter 31. oktober, mener Morten Erikstrup:

- Vi synes, vores produkter er ganske relevante at vise frem på netop Building Green. Fibercement som materiale er ekstremt robust og kræver kun minimal vedligeholdelse. Patina Rough-pladerne skal aldrig males og kun sjældent rengøres for at bevare deres funktion, fortæller Morten Erikstrup og tilføjer, at produkternes generelt lange levetid også sparer på ressourcer i forbindelse med produktion af nye produkter.   

I det hele taget yder Cembrit en aktiv indsats, når det handler om at gøre en grøn forskel og skabe optimale rammer for bæredygtige byggematerialer. For eksempel har de leveret til landets mest bæredygtige børnehave, som er blevet præcertificeret til DGNB-Platin. På Building Green vil der være rig mulighed for at høre mere om Cembrits erfaringer med bæredygtigt byggeri, produktnyheder og ikke mindst få en snak om dine tanker og ønsker.

På messen Building Green i Forum d. 31. oktober og 1. november 2018 stod Cembrit desuden klar til en snak om bæredygtigt byggeri, produktnyheder, Dansk Arkitektpanel og de besøgendes ideer og tanker.