13. marts 2019

Cembrit går til kamp mod spild

Bæredygtighed og miljø fylder mere og mere i byggeriet, og løbende optimering af produkter og processer er derfor essentielt i disse bestræbelser. I den forbindelse arbejder Cembrit blandt andet benhårdt på at minimere spild.

Igen i år vil Cembrit være til stede, når dørene slås op til årets Building Green i Aarhus d. 3.-4. april. Og i den forbindelse vi vil bl.a. gerne fokusere på, hvordan man kan mindske materialespild i byggeriet.

Vores tag- og facadeprodukter er lavet af fibercement, og hvor muligt recirkulerer vi fibercementrester fra produktionen tilbage i processen for at undgå unødvendigt spild. På samme måde recirkuleres al procesvand i et lukket system. Desuden har fabrikkerne eget rensningsanlæg, og det vand, som udledes i det offentlige kloaksystem, indeholder ingen sundhedsskadelige partikler eller andre restprodukter fra produktionen. Vi arbejder desuden løbende på nye optimeringsmuligheder i vores produktion, der kan være med til at mindske spild - herunder også materialespild både i produktionen og bl.a. også i forbindelse med tilskæring på byggepladserne. Læs f.eks. om mulighederne for at bygge grønnere med Cembrit Modulplader her

Vi står klar med rådgivning og sparring om mulighederne med Cembrits produkter, og vi ved, at det er muligt at mindske spild i byggeprocesserne betydeligt, hvis man tager nogle bevidste valg undervejs. Vi står klar til at byde ind med vores viden under hele byggeprocessen - fra projekteringsfasen, hvor vi hjælper med at vælge fibercementprodukter i de rigtige størrelser, til byggefasen, hvor vi vejleder i at håndtere og montere vores produkter på den mest optimale måde. Det er vi klar til at tale mere om bl.a. på Building Green. Vi håber, vi ses. 

Læs mere om mulighederne for at bygge grønt med Cembrit:

Bæredygtig og godt beskyttet børnehave med legende facade

Hårdfør facadeløsning til bærdygtig landsby

Grønne hjul til fibercement