07. marts 2018

Moderne arkitektur kalder på uendelige designmuligheder

Hvad karakteriserer arkitekturen anno 2018? Hos Cembrit har vi tre gode bud, som vi står klar til at fortælle mere om på BYGGERI’18.

Det kan være svært at give en samlet betegnelse for, hvad god arkitektur er, da det kan sidestilles med at diskutere, hvad god smag er. Alle har personlige holdninger til, om en bygning er pæn eller ej, men der er alligevel nogle fællestræk, som vi hos Cembrit i år har fokus på for at understøtte den nutidige byggestil. 

Designfrihed

Friheden til at kunne vælge blandt et stort udvalg af farver, formater og overflader vinder fortsat større indpas i 2018. Den helt store trend, der præger designdagsordenen er konceptet mix and match. Her er det muligt at sammensætte forskellige materialer, der medvirker til at skabe et byggeri, som giver et individuelt præg og skiller sig ud. Derfor arbejder vi Cembrit på at åbne op for nye designmuligheder. Senest har vi eksempelvis lanceret Cembrit Modulplader, der er fibercement facadeplader i forskellige formater og farver, som gør det muligt at skabe lige præcis det udtryk, man ønsker til den enkelte facade.  

Minimal vedligeholdelse

Moderne arkitektur skal ikke kun være en fryd for øjet - det skal også være nemt at holde. Det stiller i høj grad krav til byggematerialerne, som næsten skal kunne passe sig selv. Her er facadeprodukter i fibercement en ideel løsning, da produktet kræver minimal vedligeholdelse i modsætning til eksempelvis træ. Èn af de mange fordele ved at vælge et vedligeholdelsesfrit materiale er, at byggeriet vil kunne bevare sit udseende og styrke i årevis, da materialet stort set kan passe sig selv.  

Bæredygtighed

Nutidens materialer skal være miljøvenlige. Det handler især om, hvordan vi optimerer de ressourcer, vi har til rådighed, og det gør sig også gældende for bygningernes arkitektur. Hos Cembrit forsøger vi at undgå unødvendigt spild i produktionsprocessen og på byggepladsen, og derfor producerer vi bl.a. vores velkendte fibercement facadeplader i mindre og mere håndterbare størrelser. De mindre formater bidrager til at minimere spild i forbindelse med opskæring og leveres desuden som færdige løsninger på byggepladserne klar til montering. På den måde går produktets livscyklus i ring, da fibercement også er muligt at genanvende som eksempelvis vejfyld og bidrager hele vejen igennem til et bæredygtigt byggeri.  

Arkitekt for en dag

Går du med en indre arkitekt i maven, og har du lyst til at designe din egen facade med forskellige farver og formater? Så kom forbi vores stand på BYGGERI’18, hvor du har mulighed forme en facade med vores nye Cembrit Modulplader. Vi glæder os til at se alle de forskellige facadeløsninger, der bliver skabt på messedagene.  

Ses vi på stand A-1535? Det håber vi.

Hent din gratis billet her

Læs mere om trenden minimal vedligeholdelse her