Byggeplader

Cembrits fibercementplader holder fugt og vind ude. De afviser regn, sne og blæst og gør byggeriet stærkt – og de tåler at stå uafdækkede i al slags vejr mens byggeriet bliver gjort færdigt.

Cembrit Windstopper

Cembrit Windstopper i fibercement er en diffusionsåben, uorganisk vindspærre, som forhindrer råd og svamp og samtidig tillader konstruktionen at ånde. Pladen kan stå udendørs og uafdækket i op til 12 måneder – en fordelagtig egenskab, hvis vejret pludselig skifter, fx om vinteren hvor en snestorm kan stoppe byggeriet i en længere periode. Fibercementplader har desuden en brandhæmmende effekt. Windstopper-varianten Cembrit Windstopper Extreme er desuden med til at øge konstruktionens stabilitet, da pladen optager skivevirkning.

Cembrit Natur HD

Cembrit Natur HD er en fibercementplade med samme anvendelse som de populære Cembrit Patina plader, nemlig til anvendelse udvendigt til let beklædning af facader, facadeelementer og brystninger samt gavl-, stern- og underbeklædning ved tag. Pladen kan i mindre formater monteres som sokkelplade iht. særlig montageanvisning (se montagevejledning under Teknisk Data) Indvendig kan Cembrit Natur HD anvendes til f.eks. nedhængt loft. Den anvendes såvel til nybyggeri som til renovering og efterisolering af facader. Cembrit Natur HD kombinerer en fornuftig økonomi med fibercementens unikke egenskaber, og giver dig en facadeplade, der er utrolig stærk og vejrbestandig og samtidig modstandsdygtig over for mos og alger. De ubehandlede plader leveres i de traditionelle mål for Cembrit facadeplader, men også i en smallere udgave bl.a. til brug som sokkelplade. Ved anvendelse af Cembrit Natur HD som sokkelplade skal understøtningen være af trykimprægneret træ. Der fyldes grus eller sten på den udvendige side af pladen for at dræne overfladevand væk fra pladen.